Styrelsen har sagt upp vårt förvaltningsavtal med HSB. Ett avtal innehållande administrativ, ekonomisk och teknisk förvaltning, samt drift & energi. Nuvarande avtal gäller tom 2024-12-31 och därefter kommer vi att ingå ett nytt avtal med det företag som vinner upphandlingen.

Upphandlingen drivs tillsammans med vår systerförening Brf Tollare Strand. Tillsammans har vi 199 lägenheter, och vi bedömer att vi kan få till ett bättre avtal om vi gör det tillsammans då vi är fler. Det kommer dock att bli skilda avtal för våra föreningar. Planen är att under september månad kunna presentera vem som tar över. Därefter påbörjas överlämningen och efter årsskiftet tar vår nya entreprenad över.

Vår förening och samtliga medlemmar kommer dock fortsätta – och behöver – vara kvar som medlemmar i HSB Ekonomisk förening i Stockholm, vilket vi genom avtal är bundna till ytterligare ett antal år.

Varför har styrelsen valt att göra detta?
Vi är inte nöjda med leveransen av de tjänster som HSB enligt avtal borde levererat. Exempelvis fick vi veta för några dagar sedan att vi återigen får en ny förvaltare i augusti, vilket blir den fjärde personen under loppet av 2 år. Konsekvensen när vi fått ny förvaltare med täta intervall är att de tappar all kundkännedom och kontinuitet. Vi tror också att vi kan få ner kostnaderna något, alternativt en mer heltäckande leverans till samma kostnad.

Vad innebär det för mig som boende?
Inget direkt just nu. Ni skall fortsättningsvis felanmäla till samma plats, och avier för detta år kommer från HSB.
All information ni behöver kommer att delas i god tid innan övergången till ny förvaltare sker.